28 Eylül 2007 Cuma

Rabbimiz’i (cc) hatırlamak en büyük ibadettir

Rabbimiz’i (cc) hatırlamak en büyük ibadettir

MUSTAFA AYDIN
Allah (cc) yüce kitabında biz mü’minleri devamlı kendisini hatırlamaya ve anmaya çağırıyor. Kim Allah (cc) tarafından anılmak istemez ki?
“Rabb’ini alçakgönüllülükle, korku ve duyarlılık içinde sesini yükseltmeden, sabah akşam zikret ve sakın umursamaz kimselerden olma...”
(Araf: 7/205)

Yüce Rabbimizi (cc) anarsak O da bizi anacağını müjdeliyor. Böyle bir saadet olabilir mi? Dünyevi anlamda önemli insanların kendilerini yâdetmesi bazı insanları ne kadar çok sevindirir değil mi? Peki bizi yâd eden, hatırlayan, yüce meclislerde bizi şereflendiren Rabbimiz olursa, bu hâlin tabii ki tarifi mümkün değil. Bu yüzden gafillerden olmayıp sabah akşam yalvararak Rabb’imizi anmalı. Her sıkıntımızı, her derdimizi onun mualla makamına arz etmeliyiz. Ne derdimiz varsa O’na yönelmeli, ne ihtiyacımız varsa O’ndan istemeliyiz. Allahü Tealayı çok zikredersek kurtuluşa ereceğiz. İki cihan saadetine ulaşabileceğiz. Allah’ı çok hatırlayan kimselerden olursak Allah (cc) bize büyük mükafatlar verecektir.

“... Allah’ı anmak ve devamlı hatırda tutmak şüphesiz en büyük ibadettir...” (Ankebut: 29/45)

“Öyleyse siz, bütün zamanlarınızda Beni anın, Beni aklınızdan çıkarmayın ki Ben de sizi her an bağışlamak ve sevap vermekle anayım...” (Bakara: 2/152)

“... Allah’ı namaz dışında da daima hatırlayın ki mutluluğa erişebilesiniz.” (Cuma: 62/10)

“Gerçek şu ki Allah’a teslim olmuş bütün erkekler ve kadınlar, inanan bütün erkekler ve kadınlar, kendini ibadet ve taata vermiş erkek ve kadınlar, niyet ve davranışlarında doğru ve samimi olan erkek ve kadınlar, sıkıntılara göğüs geren erkekler ve kadınlar, gönülden huşu ile Allah’tan korkan erkekler ve kadınlar, sadaka veren erkekler ve kadınlar, nefislerini kontrol edip her şeyden kaçınarak oruç tutan erkekler ve kadınlar, iffet ve namuslarını koruyan erkek ve kadınlar, Allah’ı durmaksızın çokça anan erkek ve kadınlar var ya, işte onlara Allah bağışlanma ve büyük bir mükafat hazırlamıştır.” (Ahzab: 33/35)

“Ey iman edenler, Allah’ı çokça anın ve gündeminizden hiç çıkarmayın ve sabah akşam O’nun şanını yüceltin. O Allah ki sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için, üzerinize rahmet etmekte, melekleri de size bağışlanma dilemekte. İşlerinizin düzgün gitmesi için dua etmektedirler...” (Ahzab: 33/41-43)




--------------------------------------------------------------------------------
Her gün okumamız gereken dualar

* Ebû Hüreyre (ra)’den rivayet edildiğine göre Resûlullah (sas) şöyle buyurdu: “Dile hafif, mîzana konduğunda ağır gelen ve Rahmân olan Allah’ı hoşnut eden iki cümle vardır: Sübhânallâhi ve bi-hamdihî sübhânallâhi’l-azîm: Ben Allah’ı ulûhiyyet makamına yakışmayan sıfatlardan tenzih eder ve O’na hamd ederim. Ben Yüce Allah’ı ulûhiyyet makamına yakışmayan sıfatlardan tekrar tenzih ederim.” (Buhârî, Daavât 65, Eymân 19)

* Yine Ebû Hüreyre (radıyallahu anh)’den rivayet edildiğine göre Resûlullah (sallallahu aleyhi ve sellem) şöyle buyurdu: Sübhânallâhi velhamdülillâhi velâ ilâhe illallahü vallâhü ekber demek, benim için, üzerine güneş doğan her şeyden daha kıymetlidir.” (Müslim, Zikir 32)

* Yine Ebû Hüreyre (ra) Resûlullah (sas)’in şöyle buyurduğunu söyledi: “Bir kimse her gün yüz defa, ‘lâ ilâhe illallahü vahdehû lâ şerîke leh, lehü’l-mülkü ve lehü’l-hamdü ve hüve alâ külli şey’in kadîr’ derse, on köle âzâd etmiş kadar sevap kazanır; ona yüz iyilik sevabı yazılır; yüz günahı bağışlanır; bu zikir o gün akşama kadar o kimsenin şeytandan korunmasını sağlar. Bu zikri ondan daha fazla tekrarlayan kimse dışında hiç kimse daha faziletli bir iş yapmamış olur.” Resûl-i Ekrem sözüne şöyle devam etti: “Bir kimse günde yüz defa sübhânallâhi ve bi-hamdihî derse, onun günahları deniz köpüğü kadar bile olsa hepsi bağışlanır.” (Buhârî, Bed’ü’l-halk 11

Hiç yorum yok:

Powered By Blogger