30 Eylül 2007 Pazar

Bu namaz ibadeti çok hoşuma gitti

Dokuzuncu Söz'ü Dinleyen İtalyan, Hemen Namaz Kılmayı Öğrenmek İstedi



Zaman Gazetesi yazarlarından Abdullah Aymaz, 16 Ocak 2005 tarihinde yayınlanan köşe yazısında, Sözler isimli eserde yer alan "Dokuzuncu Söz"le bağlantılı yaşanmış bir hadiseyi anlattı. Dokuzuncu Söz'ü dinleyen bir İtalyan'ın namaz kılmayı öğrenmek istemesiyle neticelenen hadise şöyle gelişti:
Almanya'da yaşayan ve Risale-i Nur'u iyi bilen vatandaşımız, internetten ulaştığı bir bilgiyle, Frankfurt'tan taksiyle Münih'e giden ve çok ucuza yanına yol arkadaşları arayan İtalyan asıllı birisiyle yola çıktı. Yanlarında bir Alman yolcu da bulunuyordu.
Meslekleri birbirine yakın olduğu için sohbete başladılar. Yolda namazının geçmemesi için bir benzinliğe yaklaşınca, vatandaşımız oraya girmelerini istedi. Bunun üzerine girdiler. Namazdan sonra yola koyuldular. Biraz sonra Alman arkadaşları Stuttgart'ta indi. Onun inmesinden sonra İtalyanla vatandaşımız arasında, namazla ilgili bir sohbet başladı. Çünkü İtalyan, İslamiyette ibadet ve namazın ne mânaya geldiğini sormuştu. Arkadaşımız, namazla ilgili olarak Üstad Bediüzzamanın "Dokuzuncu Söz" isimli eserini anlatmaya başladı. Özellikle namazın beş vakte tahsis edilmesindeki hikmetleri ayrıntılı olarak açıkladı.
Uzun süre yapılan sohbetin ardından İtalyan "Bu yolculuğumuz bir tesadüf değil. Senin benzinliğe girip namaz kılman bir tesadüf değil. Yoksa bu güzel sohbetimiz olamazdı" dedi.
Bu sohbetin ardından bir buçuk ay geçmiş; vatandaşımız belki de bu hadiseyi unutmuştu. Ancak çalan telefonunu açtığında hem bu hadiseyi hatırlamış, hem de kendisini şaşkına çevirecek bir istekle karşılaşmıştı. Çünkü İtalyan arkadaşı "Bu namaz ibadeti çok hoşuma gitti! Yanlış anlama, hemen Müslüman olacak değilim; ama namaz kılmayı nasıl öğrenebilirim? Bana yardımcı olur musun?" diyerek yardım talebinde bulunuyordu.



* Bu haber Risale-i Nur Araştırma Merkezi tarafından hazırlanmıştır. Kaynak gösterilerek veya izin alınarak yayınlanabilir.

Hiç yorum yok:

Powered By Blogger