4 Ağustos 2008 Pazartesi

Namazda huşu açısından insanlar 5 kısımdır

Birinciler

Zalimler,bunlar kendi kendilerine zulmedenlerdir.Onlar namazın abdestinide,vaktini de,hudud ve erkanınıda zayi etmişlerdir.

Ikinciler

Bunlar abdeste,vakitlere,hudud ve zahiri erkana riayet etmişler ancak şeytanın vesvesesini def etmeye çalışacaklarına,kendilerini vesveseye kaptırmış hayallerde kaybolmuşlardır.

Üçüncüler

Bunlar namazın hudud ve zahiri erkanına riayetle birlikte şeytanın vesveselerini defetmek icin gayret gösterenlerdir.Bu adam düşmanı karşısında var gücüyle cihad eder ki,namazı mahvolmasın.işte bu adam bir vakitte hem namaz hem de cihad ile meşguldur.

Dördüncüler

Bunlar namaza kalktıklarında namazın hudud ve erkanına mükemmel derecede riayet ederler.Kalplerini de namazda hazır tutarlar.bütün çabaları namazı tam ve mükemmel bir şekilde eda etmektir.Kalpleri de namaza Rablerinin ibadetine gark olmuştur.

Beşinciler

Bunlarda 4.cüler gibidir.Ayrıca o kalbi yüce Allahın önünde kurban etmiştir.kalp gözüyle Allah´a bakmaktadır.Sanki o yüce zati gözüyle görüyormuşcasına ondan korkar,kalbi muhabbet ve onun azametiyle doludur.Onunla Rabbi arasındaki perdelerin hepsi kalkar.Işte bu adam kelimenin tam anlamıyla namazda Rabbi ile meşguldur.

*Birinciler cezalandırılmaya mustehaktır.
*Ikinciler hesaba çekilmeye...
*Üçüncüler mağfiret elde ederler.
*Dördüncüler ecir ve sevaba ererler.
*Beşinciler ise Rablerine yakınlaştırılmış kullardır.
onların gözlerinin serinliği namaz iledir.dünyada her kimin gözünün serinliği namaz olursa ahirette Allaha yaklaşmak ile gözü serinleyecek olan onlardır.Hatta daha dünyada iken Allah yaklaşarak göz serinliğine kavuşurlar.Kime bu hal nasip olursa o kişiyi görmekle gözler serinliğe kavuşur.

Namazı dosdoğru kılanlardan olabilmek temennisiyle ...

1 yorum:

hakanys dedi ki...

Bir takvim yaprağında okudum.Nefisle mücadele etmek tek başına kılıçla bir şehri feth etmek gibidir.Güzel bir yazı.5.Safhaya ulaşmayı Allah hepimize nasip etsin.Amin...

Powered By Blogger